laatste nieuws!!!

bij ons zijn de beide veulentjes ook geboren afgelopen donderdag en vrijdag!

eerst werdt onze olsen geboren,olsen is de zoon van wendy en joris lh en volle broer van onze natino! 

daarna een dag later werdt onze odie geboren, odie is een dochter van cayo x bentley

beide veulens zijn super knap!

heel blij met deze twee nieuwe aanwinsten!

***laatste nieuws! ***

leuk nieuws ! dit jaar en ook voor seizoen 2021 hebben wij een hengst gehuurd om onze merries te dekken en eventueel beperkt beschikbaar voor derden!

wij krijgen in onze wei ter gast de 1e premie voshengst Elmar vd echelsehei ,die in eigendom is van dhr blaak te mijnsheerenland.

elmar is een mooie kleine maat wat voor al onze merries inzetbaar is aangezien zijn vader another color vd amstelhof is .......

we zijn erg benieuwd !

 

 

****** super nieuws! ******

Onze wendy is nu kroonpreferent!

Wij super trots en blij met deze knapperd!

1ste premie kroon preferent wauwwwwww! 

*** keuringsnieuws! *****

De jaarlijkse premiekeuring in marienheem zit er weer op!

Dit jaar besloten om met 3 ponys te gaan en de rest thuis te laten, cayo is nog herstellende van haar verwondingen, wonder en noa thuis gelaten omdat noa heel erg onvoordelig in het haar zit momenteel (klein wollig schaapje 🤣) zit een knap mooi veulentje onder, dus mag volgend jaar mee!

Natino mocht zijn veulenpremie in ontvangst nemen en ook melody een mooie enter premie!

Sophie ging met wendy in de ring voor haar jeugdrubriek en had haar handjes meer dan vol aan wendy, maar wat een stoere lieve meid hebben wij, ze doet het toch maar! Dus vol trots met haar beker naar huis!

Wij zijn tevreden naar huis gegaan!

Het volgende staat weer op het programma, jongerenfokdag heteren! 

laatste nieuws!

volgend jaar weer 3 veulentjes erbij ,wonder is darchtig gescand van eltjo, wendy drachtig van joris LH en cayo van bentley!

nu weer druk met de voorbereidingen voor de keuring van 21 september in marienheem!

dit jaar 5 ponys mee naar de premiekeuring,helaas geen keuring voor cayo dit jaar ,dus onze dochter sophie mag met wendy de jeugdrubriek doen en dat vindt ze ook heeel erg leuk en spannend!

hopelijk worden beide veulentjes ook geprrimeerd en melody haar enterpremie,zij zal dit jaar voor de laatste keer in de kleine maat meedoen,want ze is nu al net zo groot als mama!

dus ze gaat uitgroeien tot een mooi middenmaatje!

daar zijn we uiteraard heeel erg blij mee!

 

Natino (Wendy LH x Joris LH )

Noa Noir vd gaarden (wonder vd sanjesreed x sieger v vries)

laatste nieuws!

na een drukke periode en ff geen tijd voor de website te hebben gehad,werd het vandaag maar weer hoog tijd om ff weer alles bij te werken! 

er zijn ondertussen 2 veulens geboren bij ons en dat zijn natino een mooi vos veulen van wendy LH x Joris LH waar we heel erg blij mee zijn,op dit moment loopt onze wendy ook weer bij joris om nog een keer deze mooie combi te maken! hopelijk is ze nu drachtig en kunnen we haar dit weekend weer ophalen uit earnewald bij wiebe adema, het tweede veulentje zijn we ook onwijs blij mee! uit de combinatie wonder x sieger v. vries een mooi zwart klein merrieveulen wat echt als een hertje door het weiland danst! momenteel loopt wonder met ons mooi merrieveulentje Noa noir bij peter poppelaars is de wei om daar gedekt te worden door eltjo v velthuizen,hopelijk zijn beide merries snel weer thuis in holten! 

ook onze knappe cayo is drachtig gescant voor volgend jaar mei! cayo is gedekt door Bentley van stal van aschberg!

ook heeft onze sophie dit jaar weer deelgenomen aan de jong nsps dag in heteren en had daar ckers een succes dag!

sophie en cayo werden rubriekswinnaar van de kleine maat en werdt 2 de met de verklede agility voor het mooist verkleed! dus ze stond tijdens het wilhelmus opgesteld met alle winnaars vd hele dag,hoe cool is dat!! wij zijn onwijs trots dat ze zo enthousiast en zoveel liefde voor de pony ook met een mooie beker en mooie prijsjes naar huis mag gaan!

 

laatste nieuws...

voor de winter ook hier afscheid genomen van een aantal ponys, we wilden graag met een wat kleinere koppel de winter in en hebben nu het koppeltje waar we graag mee verder willen in de toekomst, dus we hebben afscheid genomen van yvora en haar kroost. 

nu hebben we er nog 6 en komend jaar weer 2 veulens erbij van wonder en wendy.

wendy is drachtig van joris LH en wonder is drachtig van Sieger van vries,we zien erg naar deze 2 veulentjes uit. 

ook heel erg mooi nieuws deze maand november....we zijn zelf ouders geworden van een prachtige dochter die de naam noa heeft gekregen,wat een rijkdom!  

weer een heel mooi veulentje rijker!

ook onze lieve cayo heeft een veulentje ter wereld gebracht afgelopen maandag 14 mei, een prachtig mooi merrieveulentje waar we zo op gehoopt hadden! dus hier zijn we heel erg blij mee!haar naam is melody van de gaarden en is echt een kopietje van haar mama met dezelfde aftekeing op haar hoofdje! haar vader is herbert van de viersprong.

veulen nieuws****

onze yvora heeft haar veulentje gekregen, ditmaal een heel mooi hengstveulentje die de naam macho vd gaarden heeft gekregen! en hij doet zijn naam al eer aan een echte kleine stoere brutale boef! zijn vader is elmar.

laatste nieuws ***

ook donya heeft een geweldige nieuwe plek gevonden,bij jolien wind en haar gezin!

super fijn adres met heel veel liefde!

nu wij een plekje gecreeerd hebben, hebben we vanavond onze nieuwe aanwinst opgehaald , wij hebben wendy LH kunnen kopen van wiebe adema en hopen op veel succes met deze knappe merrie, we zijn heel blij met de tweede sonneke LH dochter bij ons in de wei!

fotos volgen binnenkort!!

 ***** laatste nieuws*****

 

doordat we teveel ponys krijgen hebben we er afgelopen week 3 verkocht!

Deze a.s zaterdag zullen Katya & Kae-lynn samen verhuizen naar zevenhuizen in groningen.

ze gaan daar coaching ponys worden voor kinderen bij stal de bolheim, olga hartman wij wensen jou heel erg veel geluk met deze twee lieverds en wij zijn blij dat ze zo een topadres krijgen!

ook het merrieveulen van donya is afgelopen week verkocht(lycka) en zal binnenkort verhuizen naar Jan Kevelam en zij blijft dus mooi in holten, heel veel geluk met deze kleine knappe dame jan!